Як зробити вино своїми руками в домашніх умовах?

admin 1-12-2014

Приготування домашнього вина дозволить Вам спробувати інший смак цього напою. Багато людей говорять і навіть стверджують, що вино домашнього приготування виходить краще марочного вина.

Для початку обговоримо кілька важливих моментів, які потрібно пам’ятати при приготуванні вина:


1. Для приготування ідеального домашнього вина потрібно використовувати дубові бочки (ми використовуємо бутлі).

2. Можна використовувати будь-які фрукти і ягоди, що дасть нам можливість отримати різний за смаком і ароматичним якостям вино.

3. Виноград мити не можна, так як можна змити натуральні дріжджі.

4. Обов’язково звільнити від живців виноград.

Як зробити вино своїми руками в домашніх умовах з винограду?

Крок №1. Беремо потрібну нам кількість винограду, з якого Ви хочете зробити домашнє вино. Очищаємо його від черешків і прибираємо гнилі ягоди. Ні в якому разі не моє!



Крок №2. Наше завдання отримати сік з винограду. Для отримання соку можна використовувати дерев’яну теребилку, кухонне начиння або ж самостійно видавити руками і ногами. Головне завдання, не розчавити кісточки в ягодах. Давити виноград рекомендуємо в посуді з нержавіючої харчової сталі, скла або ж з емальованим покриттям. Це може бути каструля або миска, деякі люди використовують ванну, якщо Ви використовуєте велику кількість винограду. Головне, щоб не було прямого контакту з чорним металом.

Крок №3. Після одержання соку, накриваємо кришкою і чекаємо поки підніметься мезга (суміш розчавлених ягід винограду, призначена для переробки на вино), в середньому 2-3 дні при теплій погоді, 3-4 дні коли прохолодніше. Нам потрібно чекати процес бродіння. Час від часу заважаємо і чекаємо, поки почнуть виділятися бульбашки.

Крок №4. Після закінчення бродіння беремо прес (будинку можна взяти друшляк і руками тиснути на нього порціями сировина). Після завершення ви отримаєте сік. Наливаємо його в бутель або банки, залежить від кількості винограду, який Ви використовували.


Всі ці кроки в основному однакові, тепер треба визначитися, яке вино, ми хочемо отримати:

1. Сухе.

2. Напівсолодке.

3. Домашнє напівсолодке або солодке вино (в народі його називають «бурчиком»). Наскільки вийде вино солодким, все залежить від кількості глюкози, яка знаходиться в самому винограді.

Сухе вино.

Наливаємо отриманий сік в бутель з кроку №4, і закриваємо спеціальною кришкою з отвором, щоб можна було вставити трубочку. Після цього опускаємо трубочку в баночку з водою і спостерігаємо процес. Повинні бути бульбашки. Через 14-16 днів відкриваємо кришку і закриваємо бутель звичайною кришкою і чекаємо 30-50 днів (залежно від температури) до повного приготування. Після довгого очікування відкриваємо кришку, і акуратно розливаємо по пляшках або ж починаємо вживати, осад на дні не чіпаємо. Ось так ми зробили самі сухе вино, приблизно 12-14% про.

Напівсолодке вино.

Наливаємо отриманий сік в бутель з кроку №4 і беремо з розрахунку 1 кілограм цукру на 10 літрів соку. Закриваємо спеціальною кришкою з отвором, щоб можна було вставити трубочку. Після цього опускає трубочку в баночку з водою і спостерігаємо процес. Повинні бути бульбашки. Через 14-16 днів відкриваємо кришку і закриваємо бутель звичайною кришкою і чекаємо 30-50 днів (залежно від температури) до повного приготування. Після довгого очікування відкриваємо кришку, і акуратно розливаємо по пляшках або ж починаємо вживати, осад на дні не чіпаємо. Ось так ми зробили самі напівсолодке вино, приблизно 14-16% об.

Домашнє напівсолодке або солодке вино.

Наливаємо в бутель 10 літрів соку, отриманого в кроці №4. Беремо 10 літрів теплої води, щоб можна було тримати там руку. Додаємо 3-3,5 кілограма цукру і змішуємо з нашим соком. Одягаємо на банку або пляшку рукавицю і робимо надріз. Через 14-16 днів знімаємо рукавицю і закриваємо звичайною кришкою і чекаємо 30-50 днів (залежно від температури) до випадання повністю осаду і прояви гарного кольору вина. Відкриваємо кришку, і акуратно розливаємо по пляшках, осад на дні не чіпаємо. Ось так просто зробити домашнє вино самому, приблизно 16% про.


Поради та рекомендації.

1. Для того, щоб зробити вино ігристим беремо 1 чайну ложку цукру на 1,5л. отриманого вина. Беремо порожню пляшку, кладемо чайну ложку цукру і наливаємо вино, закриваємо пляшку, і кладемо в підвал.

2. Пляшки в підвалі потрібно покласти горизонтально.


Сподіваємося, наш простий рецепт приготування домашнього вина Вам сподобається. У приготуванні домашнього вина є багато тонкощів і особливостей:

1. Різновид винограду: столовий або винний.

2. Вмісту глюкози в самому винограді.

3. Сорт винограду.

Відео — Зробити вино в домашніх умови.


11 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения