Як зробити кефір?

admin 6-12-2014
Багато людей не замислюються, що можна робити кефір будинку, адже простіше купити його в магазині. Чи варто його взагалі робити вдома, запитаєте Ви, — звісно ж, варто! Багато хто не знають, що кефір містить етиловий спирт, і чим довше він простоїть в холодильнику — тим більший його відсоток буде. Тому краще завжди мати при собі свіжий кефір.

Як зробити домашній кефір?

 

Щоб зробити кефір, нам потрібно всього три інгредієнта:

— молоко, 900мл.;

— кефір, 100мл.;

— цукор, 1ст.л.

Молоко можна використовувати як цілісний, так і пастеризоване. Кефір служить для закваски, для першого разу, використовуйте магазинний, а наступні будете брати вже свій.

Як зробити кефір в домашніх умовах?

 

1. Підігрійте молоко до 38-44 градусів. Не дайте молоку сильно нагрітися, щоб воно було дуже гарячим.

2. Додаємо цукор і закваску. Тепер Вам слід добре перемішати всі інгредієнти.

3. Наливаємо отриману суміш у посудину, або ж залишаємо в каструлі. ВАЖЛИВО! Отримана маса не повинна стояти на сонячному світлі. Радимо Вам накрити посудину тканиною або чимось подібним.

4. Поставте в теплому місці на добу.

5. Через 24-30 годин, перемішуємо наш кефір.

Готово! Можна приступати до вживання домашнього кефіру.

Не забудьте залишити 100мл. для наступного разу!

ВІДЕО. Як зробити кефір?

Що зробити з кефіру?

 

Кефір дуже поширений інгредієнт, він використовується в багатьох рецептах. Ось кілька з них:

— сир;

Що зробити з кислого кефіру?

 

Як не дивно, але кислий кефір можна використовувати не тільки тоді, коли він свіжий. Не встежили за терміном? Прокис? Не переживайте, знайдуться рецепти і для такого кефіру. Ви можете

6 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения