Як зробити коньяк?

admin 9-6-2014

Любителі коньяку підтвердять, щоб купити справжній коньяк доведеться суттєво витратитися. До того ж, зробити коньяк в домашніх умовах це ще і дуже захоплююче. Ця стаття розповість Вам, як приготувати домашній коньяк з винограду.

Коньяк, приготований із винограду більше наближений до справжнього коньяку, ніж інші варіанти. Щоб втілити його в реальність буде потрібно докласти чимало бажання і часу. Для цього рецепта підійде будь-який наявний сорт винограду.

Інгредієнти:


• виноград — 15 кг;

• цукор — 2,5 кг;

• вода — 2 л;

• дубові кілки;

• самогонний апарат;

• скляний бутель 20-літровий;

•рукавичка латексна.

Як зробити коньяк своїми руками?

1. Для початку потрібно підготувати вино. Беремо стиглий виноград (не моє, так як можна змити винні дріжджі) і тиснемо разом з кісточками.

2. Кладемо в каструлю (емальований) і додаємо цукор (половину). Гарненько розмішати і поставити в темне місце на 1 тиждень (накрити чистою тканиною).

3. Вже починаючи з наступного дня його потрібно помішувати, щоб не скисло.

4. Через тиждень виноградний сік повинен почати пахнути вином. Це означає, що можна проціджувати сік через сито або марлю.

5. Знову додаємо цукор (половину).

6. Перелити сік в бутель, не більше 70% від обсягу і ставимо в тепле темне місце. Замість кришки надягаємо рукавички латексну.

7. Чекаємо, коли вино дозріє (приблизно 3 тижні). Повинен з’явитися осад.

8. З допомогою самогонного апарату виганяємо винний спирт.

9. Тепер до винного спирту потрібно додати дубові палички.

10. До того, як наполягати спирт потрібно розбавити до 40 градусів і поставити в прохолодне місце на півроку мінімум.

11. Вже готовий коньяк (через 6 місяців) проціджуємо за допомогою лійки і ватного диска всередині, розливаємо по красивих пляшках. Все, домашній коньяк готовий!

ВІДЕО. Як зробити домашній коньяк?

6 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения