Як зробити ряжанку?

admin 8-7-2014
Ряжанка — кисломолочний продукт, який виходить з коров’ячого топленого молока. Звичайно ж, можна купити його в магазині, але всі ми розуміємо, що куплена ряжанка ніколи не буде корисніше домашньої, тому ми пропонуємо робити ряжанку е в домашніх умовах, тим більше що це не так вже й важко!

Чим корисна ряжанка?

Ряжанка, завдяки своїм складовим містить у собі багато кальцію і фосфору. Якщо випити хоча б 1 склянку, ми забезпечуємо четверту частину добової норми цих елементів. Так само не варто забувати про молочної кислоти, яка покращує роботу нирок і шлунково-кишкового тракту.

Як приготувати ряжанку своїми руками?

Щоб приготувати ряжанку, нам потрібно всього-навсього банку домашнього молока. Саме в домашньому молоці ми знайдемо все те, що необхідно для ряжанки, навіть не потрібно буде купувати закваску і бактерії.

1. В першу чергу, нам потрібно отримати вершок для закваски, для цього залишаємо банку в холодному, темному місці на добу.

2. Через добу ми бачимо, як у банку сформувалося два шари, верхній — вершок, і нижній — знежирене молоко. Обидва елемента нам знадобляться.

3. Відокремлюємо верхній шар в окрему банку і ставимо в тепле місце, щоб воно скисло. Час приготування — добу. Саме таким чином

Зверху почне з’являтися плівка, її не слід знімати, нехай буде до кінця приготування топленого молока.

6. Ось ми і отримали топлене молоко. Можемо продовжити приготування. До цього моменти наші вершки повинні вже бути готові.

7. Додаємо вершки молоко. Не гаряче, а трохи тепле, щоб всі корисні бактерії не зварилися.

8. Залишаємо нашу масу на 8-10 годин настоюватися. Через це час, наша ряжанка буде повністю готова!

При бажанні, можемо процідити її.

ВІДЕО. Як зробити ряжанку в домашніх умовах?

22 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения