Як зробити солянку?

admin 6-16-2014

Солянка — одне з найулюбленіших перших страв багатьох людей. Не дивлячись на те, що зараз її подають у найкращих ресторанах, раніше вона вважалася сільської їжею. Кожна господиня вносить в це блюдо щось своє, але основні інгредієнти залишаються незмінними. Особливість цієї страви — велика різновид м’яса в одному супі.

Які м’ясні вироби вибрати для солянки?

В солянці бажано використовувати м’ясні вироби гарної якості, щоб вони не зварилися під час приготування. Найчастіше використовують: копчену ковбасу, ковбасу полукопченную, сосиски, шинку, варену ковбасу, печінка, телячий язик, свинину і курку.

Калорійність солянки.


Харчова цінність солянки:


Калорії, ккал: 69

Білки, г: 5.2

Жири, г: 4.6

Вуглеводи, г: 1.7

РЕЦЕПТ. Як зробити солянку?


Це блюдо — не з дешевих, адже вимагає багатьох інгредієнтів. Нам знадобитися:

— яловичина, 700г.;

— кілька видів м’ясних виробів, до 1кг.;

— морква, 150г.;

— цибулю, 150г.;

— солоні або мариновані огірки, 200г.;

— томатна паста, 5ст.л.;

— каперси, 3ст.л.;

— чорний перець;

— лавровий лист, 3-4шт.;

— зелень;

— маслини за смаком.

Приступимо до приготування солянки!

1. Першим ділом, потрібно зварити яловичину. Покладіть в каструлю, залийте водою і варіть на середньому вогні, приблизний час — півтори години. ВАЖЛИВО! Варити в каструлі з кришкою, знімайте піну.

2. Зварене м’ясо, остуживаем і нарізаємо дрібними шматочками.

3. Цибулю дрібно кришимо.

4. Перетерти моркву на середній тертці.

5. Нарізаємо огірки. Будь формою, кубиками, соломкою, це не має значення.

6. Далі займаємося м’ясними продуктами. Їх варто нарізати невеликими шматками.

7. Для кращого смаку, радимо трохи прожарити їх на рослинному маслі.

8. Цибуля так само вимагає обжарювання.

9. Коли цибуля трохи підсмажитися, додаємо моркву.

10. І, звичайно ж, огірки. Перемішуємо всі три інгредієнта і на невеликому вогні даємо посмажитися 2-3 хвилини.

11. До овочів додаємо томатну пасту. Тушкуємо все це протягом 5-7 хвилин.

12. Починаємо варити нашу страву. У киплячий бульйон, насамперед, слід додати м’ясні вироби.

13. Потім додаємо варену яловичину. Варимо 5-7 хвилин.

14. Для більш приємного смаку, кидаємо каперси.

15. І відразу ж можна додавати запашні овочі (цибуля, морква, огірки).

16. Додаємо приправи, зелень, лавровий лист і залишаємо варитися ще 5-7 хвилин.

17. Даємо страві настоятися хвилин 15-20.

18. При разливании по тарілках, можна додати маслини.

В солянку так само можна додати і сметану.

Приємного Вам апетиту!


ВІДЕО. Як зробити солянку?


3 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения