Як зробити майонез самому в домашніх умовах?

admin 1-12-2014

Приготувати щось самому завжди приємніше, ніж просто купити. Майонез прекрасно підійде до будь-яких гарячих і холодних закусок. Майонез, який продають в магазині має термін придатності до 6 місяців, так як він містить багато хімії та шкідливих речовин. А натуральний майонез, зроблений в домашніх умовах набагато корисніше та термін зберігання до 5 днів. Після короткого вступу, я думаю Ви зробили правильний вибір і почнете готувати разом з нами домашній майонез. Приступимо.

Для приготування майонезу в домашніх умовах нам знадобиться:


1. 2 жовтки.

2. 1 яйце.

3. 1/2 ложки солі.

4. 1 стакан оливкового масла.

5. 1 столова ложка лимонного соку.

6. 1/4 чайної ложки перцю.

7. 1 чайна ложка гірчиці.

Для того, щоб Вам було легше орієнтуватися, я підготував малюнок, де відображені всі інгредієнти.

Спеції для приготування майонезу:

1. Базилік.

2 Кріп.

3. Часник

4. Лимонний сік (можна замінити яблучним оцтом).

Так само нам знадобиться:


1. Велика миска.

2. Кухонний комбайн.

3. Їдальня і чайна ложка.

Як зробити майонез самому в домашніх умовах?

Крок №1. Покладіть всі інгредієнти в кухонний комбайн, крім оливкової олії. Змішайте і збийте в кухонному комбайні або віночком вручну до густої консистенції.

Крок №2. Поступово, тонким струменем додаємо оливкову олію і при цьому продовжуємо збивати всі інгредієнти, періодично перевіряючи густоту майонезу. Якщо майонез вийшов дуже густим, додайте трохи лимонного соку або яблучного оцту.

Крок №3. Завершіть приготування і охолодіть майонез, виливши його в велику миску і накривши харчовою плівкою, поставте в холодильник. Майонез буде придатний для використання від 3 до 5 днів.

Відео — Як зробити майонез самому в домашніх умовах?


4 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения