Як зробити узбецький плов?

admin 6-11-2014

Плов — класичне блюдо Центральної Азії. В нашій інструкції ми ознайомимо Вас із традиційним рецептом приготування плову, і постараємося показати все якомога детальніше.

Для приготування плову нам потрібно відібрати наступні інгредієнти:

— баранина, 2 кг.;

— рис, 3,5 ст.;

— цибулина, 2 шт.;

— морква, 5 шт.;

— часник, 1 шт.;

— вода;

— рапсове масло;

— сіль, спеції.

Рецепт. Як зробити узбецький плов?


1. На самому початку потрібно підготувати моркву. Чистимо і нарізаємо соломкою (перед цим помити).

2. Нарізаємо на дольки наш цибуля ( перед цим миємо й чистимо його).

3. Нарізаємо баранину на невеликі шматочки.

4. На плиту (середній вогонь) ставимо казанок і заливаємо туди масло. Чекаємо поки закипить масло.

5. Насипаємо м’ясо і обсмажуємо до коричневої скоринки. Потім додаємо цибулю і спеції (дрібку кмину, щіпку солі і чорного меленого перцю).

6. Чекаємо готовності м’яса.

7. Додаємо моркву, залишки кмину, солі і перемішуємо кожні півхвилини, поки морква не стане м’якою. Після чого заливаємо 8 чашок кип’яченої води.

8. Коли вода добре прогріється, додаємо головку часнику і варимо все це протягом години. Тим часом можна приготувати (промити) рис.

9. Через годину, виймаємо часник і засипаємо рис. Можна додати ще води, якщо це потрібно. Важливо! Не перемішуйте м’ясо і рис.

10. Зробіть гірку з рису, і знову покладіть часник. Готуємо протягом 8-10 хвилин.

11. Після закінчення часу приготування, приберіть плов з плити, і нехай він ще постоїть 30 хвилин для повної готовності.

12. Перемішайте рис з м’ясом і подавайте до столу! Приємного апетиту.

2 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения