Як зробити млинці?

admin 6-6-2014

Млинці — одне з найулюбленіших страв багатьох людей. Не дивлячись на простий рецепт і швидке приготування, млинці завжди будуть популярними. Величезне значення має начинка, адже вона надає ще більш приємний смак і насолоду.

Рецепт. Як зробити тісто для млинців?


Для тесту нам знадобиться:

— молоко, 0,5 л.;

— яйця, 2 шт.;

— борошно, 1 ст.;

— рослинна олія, 3 ст.л.;

— цукор, 1 ст.л.;

— сіль, 1/2 ч.л..

1. Приготуйте всі інгредієнти. Заздалегідь дістаньте з холодильника молоко і яйця, щоб вони були кімнатної температури під час приготування.

2. Перемішуємо яйця, сіль і цукор.

3. Додаємо молоко і ретельно збиваємо.

4. Просійте борошно через сито і починайте потроху додавати в нашу масу. При додаванні добре перемішуйте, щоб не утворилися грудочки.

УВАГА! Борошно додавати до тих пір, поки маса не буде, як рідка сметана.

5. Розігріваємо сковорідку на середньому або навіть на маленькому вогні, умастити її рослинним маслом.

6. Будемо смажити млинці! Використовуючи ополоник, наливаємо тісто на сковорідку порційно. Тримати сковорідку слід так, щоб тісто розтеклося по всій поверхні.

7. Через 2-3 хвилини перевертаємо. Для цього можна використовувати дерев’яну лопатку. Печемо ще 3 хвилини.

8. Коли дві сторони будуть готові — складаємо на блюдо!

І ось, Ваші млинці готові!

ВІДЕО. Як зробити млинці в домашніх умовах?

Рецепт. Як зробити млинці на воді?


Млинці на воді вважаються більш дієтичними, ніж на кефірі або молоці. І так, що ж нам буде потрібно:

— вода, 1 ст.;

— яйця, 1 шт.;

— борошно, 1 ст.;

— рослинна олія, 3 ст.л.;

— цукор, 1 ст.л.;

— сіль, 1/2 ч.л..

1. У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо туди цукор і сіль.

2. Ретельно перемішавши, додаємо борошно і воду. Знову перемішуємо, краще використовувати міксер, до єдинородний маси. Намагаємося, щоб не було грудочок.

3. Додаємо одну ложку рослинного масла, щоб при приготуванні млинці не приставали до сковорідці.

4. Включаємо плиту на середній вогонь і ставимо туди сковорідку. Змащуємо її рослинним маслом.

5. Ополоником наливаємо тісто і намагаємося, щоб воно покрило всю поверхню сковорідки. Смажимо з обох сторін за кілька хвилин.

Незабаром всі Ваші млинці будуть готові!

ВІДЕО. Як зробити млинці на воді?

Рецепт. Як зробити млинці на кефірі?


При приготуванні млинців на кефірі, нам знадобиться трохи більше інгредієнтів:

— яйця, 2 шт.;

— кефір, 3 ст.;

— крохмаль, 4 ст.л.;

— борошно, 8 ст.;

— цукор, 1 ст.л.;

— сода, 1/2 ч.л.;

— рослинна олія, 3 ст.л.;

— сіль, 1/2 ч.л..

Приступимо! Покрокова интрукция.


1. Беремо яйця, розбиваємо і відокремлюємо жовток від білка. У жовтки додаємо цукор і перемішуємо (можна використовувати міксер).

2. Соду додаємо в кефір/, перемішуємо і відставляємо на кілька хвилин.

3. Повернемося до збитим жовтків. Додаємо туди крохмаль, борошно і починаємо добре перемішуємо, підливаючи трохи кефір. Доводимо до єдинородний маси.

4. Далі збиваємо білки і додаємо в нашу масу разом з рослинним маслом.

5. Ретельно перемішуємо і наше тісто готове, приступаємо до приготування.

6. Розігріти сковорідку на невеликому вогні, умастити рослинним маслом.

7. Наливаємо тісто (вистачить 1 ополоника) і смажимо з двох сторін по кілька хвилин.

Приємного Вам апетиту!

З чим можна зробити млинці?


Млинці можна їсти з будь-якою начинкою, як солоної, так і солодкою. Найкраще щоб на столі стояла різна начинка, тоді Ваші гості зможуть зробити собі все що захочуть.

Найчастіше робляться:

— млинці з вишневим кремом;

— млинці з м’ясом;

— млинці з шоколадом;

— млинці з сиром, шынкой та грибами;

— млинці з бананами і згущеним молоком/нутеллою;

— млинці з сиром;

— млинці з куркою і сиром.

5 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения