Що зробити з кабачків?

admin 4-30-2014

Кабачок — один з найбільш близьких родичів гарбуза. Цей овоч самий підходящий для людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Вони містять в собі багато білків, жирів, органічних кислот, калію, кальцію, міді та фосфору, що допомагає дуже швидко перетравливаться і виводити токсини з організму.

Що можна зробити з кабачків?

Існує безліч рецептів, і сьогодні ми розповімо Вам про найбільш популярних:

1. Пюре з кабачка.

2. Кабачкові оладки.

3. Кабачкова ікра.

4. Фаршировані кабачки в духовці

І так, почнемо!

Як зробити пюре з кабачка?

Це блюдо найчастіше готується для дітей, в більшості випадків для немовлят.

Інгредієнти:

— вода;

— кабачок.

Крок №1. Почистіть кабачок, зніміть верхній шар і вичистити всю середину, щоб залишилася тільки м’якоть.

Крок №2. М’якоть поріжте на невеликі кубики.

Крок №3. Відваріть кабачок до м’якості, приблизно 7-10 хвилин.

Крок №4. Подрібніть зварені кабачки блендером або протріть крізь сито.

Крок №5. Отриману масу прокип’ятіть на плиті близько 2 хвилин, і остудіть.

Наше пюре готове!


ВІДЕО. Як зробити пюре з кабачка.

Як зробити кабачкові оладки?

Інгредієнти:


— 2 кабачка;

— 2 яйця;

— 5 ст.л. борошна;

— сіль, перець, зелень за смаком;

— рослинна олія.

Крок №1. Підготовлені кабачки натираємо на дрібній тертці. Дрібно нарізаємо зелень.

Крок №2. Змішуємо наші інгредієнти — кабачки, зелень, яйця, перець/сіль, борошно. Консистенція повинна вийти не дуже густий, але і не занадто рідкою, для цього можете додати більше борошна.

Крок №3. Наливаємо олію на сковорідку і нагріваємо її. Після чого ложкою викладаємо тісто і смажимо наші оладки з двох сторін, за кілька хвилин.

ВІДЕО. Як зробити кабачкові оладки.


Як зробити кабачкову ікру?

Інгредієнти:
— кабачки, 6 кг;
— цибуля ріпчаста, 1 кг;
— соняшникова олія, 200мл;
— томатна паста, 0,5 л;
— майонез, 0,5 л;
— сіль, 1 ст.л., перець , 1 ч.л.;
— цукор 2 ст.л.
Крок №1. Чистимо кабачки і цибулю. Видаляємо верхній шар і грубі насіння.
Крок №2. За допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо наші підготовлені інгредієнти. Кабачки подрібнюйте в сито, щоб відфільтрувати непотрібний сік.
Крок №3. У сковорідку з великими бортами, або казан виливаємо все масло і додаємо туди цибулю. Тушкуємо до золотистого кольору. Після чого додаємо туди подрібнені кабачки.
Крок №4. Починаємо гасити на повільному вогні, часто помішуючи нашу майбутню ікру. Приблизно час — 2 години.
Крок №5. Додаємо майонез, пасту, сіль, цукор і перець.
Крок №6. Тушкуємо ще 30 хвилин, ретельно помішуючи нашу страву.
Наша ікра готова! Якщо Ви бажаєте влаштувати її на зиму, то додайте в кінці 3-4 ст.л. оцту (9%) і добре стерилізуйте банки.
ВІДЕО. Як зробити кабачкову ікру.

Фаршировані кабачки в духовці.


Інгредієнти:

— кілька кабачків;

— філе курки;

— цибуля, 2-3 шт;

— помідори, 2-3 шт;

— сир, 200гр.;

— сіль, перець.

Крок №1. Беремо філе курки наріжте на невеликі шматочки і пропускаємо через м’ясорубку.

Крок №2. Чистимо цибулю, і так само пропускаємо його через м’ясорубку. Після чого додаємо туди сіль і перець. Ретельно перемішуючи, робимо фарш.

Крок №3. Нарізаємо кабачки впоперек, отримуючи невеликі циліндри. Середину очищаємо від насіння.

Крок №4. Виклавши кабачки на деко, наповнюємо їх отриманим фаршем.

Крок №5. Нарізаємо помідори кружечками і накриваємо наші кабачки. Після чого ставимо в розігріту духовку (200 градусів) на 40-50 хвилин.

Крок №6. Коли кабачки стануть м’якими, потрібно посипати їх зверху натертим сиром. Ставимо ще на 15 хвилин у духовку.

Страва готова! Подавайте до столу, попередньо прикрасивши зеленню!


Подобається наш сайт? Розкажи друзям!:
1 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения