Ліниві голубці – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім’ях, адже воно не тільки смачне, але і не вимагає багато часу для приготування.
Рецепт лінивих голубців з фаршем.
Щоб приготувати ліниві голубці в духовці, нам знадобляться наступні інгредієнти:
- фарш, 350 гр;
- рис 200 гр;
- борошно;
- спеції;
- капуста, 250 гр;
- цибуля;
- часник, 3 зубчики;
- яйце, 1шт;
- сіль;
- рослинна олія.
Процес приготування лінивих голубців :
- Промити рис і відварити до напівготовності.
- Капусту помити і нарізати її. Порізати часник.
- Натерти на крупній тертці моркву. Порізати цибулю. На рослинній олії обсмажити моркву і цибулю.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти. Додайте солі, спеції, по своєму смаку.
- Ліпимо голубці. Після чого, обвалюємо їх у борошні і кладемо на протвень. Бажано запікати в сметано-томатному соусі.
Ліниві голубці з рисом і фаршем готові! Можете приступити до смачної трапези!
Ліниві голубці в мультиварці Редмонд.
Приготування ледачих голубців в мультиварці справа не складна. Всі ми знаємо, що завдяки мультиварці, наші голубці будуть в своєму соку, що додасть їм ще кращого смаку!
Для приготування голубців в мультиварці нам буде потрібно:
- фарш 500 гр;
- капуста 800 гр;
- морква 1 шт;
- цибуля 1 головка;
- рис круглий 0,5 склянки мультиварки;
- вода, 1 мультистакан;
- сметана 200 мл;
- томатний соус (кетчуп) 200 гр;
- лавровий лист 1 шт;
- сіль, спеції за смаком;
- рослинна олія 4 ст. л.
Рецепт приготування.
- Добре очистіть і вимийте овочі.
- Дрібно поріжте цибулю, натріть моркву нашаткуйте капусту.
- Візьміть глибоку посудину і змішайте там фарш з овочами та рисом. Не забудьте додати туди лавровий лист.
- Посоліть і додайте спеції.
- Для приготування соусу потрібно змішати сметану з томатним соусом. Можна додати спеції.
- Чашу мультиварки змастити рослинною олією.
- Спочатку покладіть в чашу фарш з рисом і овочами, налийте трохи води. Після чого потрібно залити все соусом і включити мультиварку в режим «Гасіння».
Через 60 хвилин голубці будуть готові! Щоб додати їм більш приємного вигляду, після сигналу мультиварки, увімкніть функцію «Випічка» на 5-7 хвилин.
Ліниві голубці в каструлі.
Ліниві голубці кульками напевно найшвидший і простий спосіб приготування цієї страви. Для тих, хто дорожить своїм часом, і в той же час любить голубці – цей рецепт підходить найкраще!
Для приготування нам знадобиться:
- фарш 1 кг;
- капуста 1 кг;
- морква 4 шт;
- цибулю, 2 шт;
- рис 200 гр.
Процес приготування
-
- Для початку приготуємо фарш з цибулею. Нарізаємо цибулю і перемішуємо її з фаршем.
- Підготуємо морквину. Тремо на тертці.
- Промиваємо рис, кладемо його до фаршу.
- Солимо або додаємо спеції за власним смаком.
- Шаткуємо капусту, попередньо посоливши її.
- Беремо велику каструлю і починаємо класти туди інгредієнти. Все робимо рівномірними шарами.
Наші кроки:
-
-
- налийте 0,5 літра води;
- покладіть половину підготовленої капусти;
- покладіть половину підготовленої морквини;
- фарш і рис;
- знову покладіть моркву;
- все це накрийте капустою.
- Додаємо ще 1 літр води.
- Так само можна додати зверху трохи томатного соусу або кетчупа.
- Ставимо нашу страву на вогонь.
-
Через 1 годину наші голубці будуть готові!
Дитячі ліниві голубці.
Всі, напевно, пам’ятають, як готували нам ліниві голубці в садку. Цей незабутній смак приносить нам радість і тепер, коли ми стали уже дорослими і серйозними людьми.
-
-
- Наливаємо в каструлю олію і кидаємо дрібно нарізану цибулю. Чекаємо, поки цибуля не набуде золотистий колір.
- Додаємо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні. Періодично помішуємо!
- Наливаємо води і додаємо 1-2 ч.л. томатної пасти, сіль, лавровий лист і добре перемішуємо! Очікуємо, нехай капуста ще трохи протушкується.
- Зверху насипаємо не пропарений рис. Не перемішуємо!
- Доливаємо води, щоб рис був покритий водою, і тушкуємо 15 хвилин.
- Додаємо перекручене м’ясо зверху і доводимо до готовності! Час від часу можемо додавати воду.
-
Ліниві голубці без м’яса.
Список інгредієнтів:
-
-
- капуста 400 гр.;
- рис 200 гр.;
- ріпчаста цибуля 150 гр.;
- сметана 250 гр.;
- кетчуп 200 гр.;
- сіль, перець;
- панірувальні сухарі;
- рослинна олія.
- Промийте рис, покладіть його в каструлю з водою і доведіть до повної готовності.
- Капусту промийте, наріжте її соломкою і помістіть в гарячу воду на 5 хвилин.
- Почистіть і наріжте дрібними шматочками цибулю.
- Коли все буде готово, змішайте всі приготовані інгредієнти, посоліть і додайте спеції.
- Зробіть невеликі голубці-котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
- Покладіть отримані голубці на розігріту з олією сковорідку і підсмажте їх до рум’яного кольору.
- Приготуйте соус з кетчупу і сметани. Для цього потрібно просто змішати ці інгредієнти.
- Перекладіть голубці у форму для запікання, залийте соусом і поставте в духовку. Тушкувати при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
-
Голубці готові! Приємного Вам апетиту!