Як зробити ліниві голубці?

admin 4-1-2014

Ліниві голубці — одне з найулюбленіших страв у багатьох сім’ях, адже воно не тільки смачне, але і не вимагає багато часу для приготування.

Рецепт лінивих голубців з фаршем.

Щоб приготувати ліниві голубці в духовці, нам знадобляться наступні інгредієнти:

— фарш, 350гр;
— рис, 200гр;
— борошно;
— спеції;
— капуста, 250гр;
— цибуля;
— часник, 3 зубчики;
— яйце, 1шт;
— сіль;
— рослинна олія.

Ліниві голубці, рецепт з фото.

1. Промити рис і відварити до напівготовності.
2. Капусту помити і порізати її. Порізати часник.

3. Натерти на крупній тертці моркву. Порізати цибулю. На рослинній олії обсмажити моркву і цибулю.

4. Змішати всі підготовлені інгредієнти. Додайте солі, спеції, по своєму смаку.

5. Ліпимо голубці для подальшої їх обробки. Після чого, обвалюємо їх у борошні і кладемо на протвень. Бажано запікати в сметано-томатному соусі.

Ліниві голубці з рисом і фаршем готові! Можете приступати до смачної трапези!

ВІДЕО. Як приготувати ліниві голубці.

Ліниві голубці в мультиварці Редмонд.

Приготування ледачих голубців в мультиварці справа не складна. Всі ми знаємо, що завдяки мультиварці, наші голубці будуть гаситися в своєму соку, що додасть їм ще кращого смаку!

Для приготування голубців в мультиварці нам буде потрібно:

— фарш, 500гр;
— капуста, 800гр;
— морква, 1 шт;
— цибуля, 1 головка;
— рис круглий, 0,5 склянки мультиварки;
— вода, 1 мультистакан;
— сметана, 200мл;
— томатний соус (кетчуп), 200гр;
— лавровий лист, 1 шт;
— сіль, спеції за смаком;
— рослинна олія 4 ст.л..

Рецепт приготування.

1. Добре почистіть і вимийте овочі.
2. Дрібно поріжте цибулю, натріть моркву нашаткуйте капусту.
3. Візьміть глибоку посудину і змішайте там фарш з овочами та рисом. Не забудьте додати туди лавровий лист.
4. Посоліть і додайте спеції.
5. Для приготування соусу потрібно змішати сметану з томатним соусом. Можна додати спеції.
6. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією.
7. Спочатку покладіть в чашу фарш з рисом і овочами, залийте трохи води. Після чого потрібно залити все соусом і включити мультиварку в режим «Гасіння».

Через 60 хвилин голубці будуть готові! Щоб додати їм більш приємного вигляду, після сигналу мультиварки увімкніть функцію «Випічка» на 5-7 хвилин.

Ліниві голубці в каструлі.

Ліниві голубці шарами напевно найшвидший і простий спосіб приготування цієї страви. Для тих, хто дорожить своїм часом, і в той же час любить голубці — цей рецепт підходить найкраще!

Для приготування нам знадобиться:

— фарш, 1кг;
— капуста, 1кг;
— морква, 4шт;
— цибулю, 2шт;
— рис, 200гр.

1. Для початку приготуємо фарш з цибулею. Нарізаємо цибулю і перемішуємо його з фаршем.
2. Підготуємо морквину. Натремо на тертці.
3. Промиваємо рис, кладемо його до фаршу.
4. Солимо або додаем спеції за власним смаком.
5. Шаткуємо капусту, попередньо посоливши його.
6. Беремо велику каструлю і починаємо класти туди інгредієнти. Все робимо рівномірними шарами.

Наші кроки:

— налийте 0,5 літра води;
— покладіть половину підготовленої капусти;
— покладіть половину підготовленої морквини;
— фарш і рис;
— знову покладіть моркву;
— все це накрийте капустою.

7. Додаємо ще 1 літр води.

8. Так само можна додати зверху трохи томатного соусу або кетчупа.

9. Ставимо нашу страву на вогонь.

Через 1 годину наші голубці будуть готові!

Дитячі ліниві голубці.

Всі, напевно, пам’ятають, як готували нам ліниві голубці в садку. Цей незабутній смак приносить нам радість і тепер, коли ми стали уже дорослими і серйозними людьми.

1. Наливаємо в каструлю олію і кидаємо дрібно порізану цибулю. Чекаємо, поки цибуля не набуде золотистий колір.

2. Додаємо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні. Періодично помішуємо!

3. Наливаємо води і додаємо 1-2 ч.л. томатної пасти, сіль, лавровий лист і добре перемішуємо! Очікуємо, нехай капуста ще трохи протушкується.

4. Зверху насипаємо не пропарений рис. Не перемішуємо!

5. Доливаємо води, щоб рис був покритий водою, і тушкуємо 15 хвилин.
6. Додаємо прокручене м’ясо зверху і доводимо до готовності! Час від часу можемо додавати воду.

Ліниві голубці без м’яса.


Список інгредієнтів:

— капуста, 400гр.;
— рис, 200гр.;
— ріпчаста цибуля, 150гр.;
— сметана, 250гр.;
— кетчуп, 200гр.;
— сіль, перець;
— панірувальні сухарі;
— рослинна олія.

1. Промийте рис, покладіть його в каструлю з водою і доведіть до повної готовності.
2. Капусту промийте, наріжте її соломкою і помістіть в гарячу воду на 5 хвилин.
3. Почистіть і наріжте дрібними шматочками цибулю.
4. Коли все буде готово, змішайте всі приготовані інгредієнти, посоліть і додайте спеції.
5. Зробіть невеликі голубці-котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
6. Покладіть отримані голубці на розігріту з олією сковорідку і підсмажте їх до рум’яного кольору.
7. Приготуйте соус з кетчупу і сметани. Для цього потрібно просто змішати ці інгредієнти.
8. Перекладіть голубці у форму для запікання, залийте соусом і поставте в духовку. Тушкуйте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

Голубці готові! Приємного Вам апетиту!

ФОТО. Ліниві голубці.

Подобається наш сайт? Розкажи друзям!:
13 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения