Як зробити ліниві голубці?

Найсмачніша сімейна вечеря - ліниві голубці!

Ліниві голубці – одне з найулюбленіших страв у багатьох сім’ях, адже воно не тільки смачне, але і не вимагає багато часу для приготування.

Рецепт лінивих голубців з фаршем.

Щоб приготувати ліниві голубці в духовці, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • фарш, 350 гр;
  • рис 200 гр;
  • борошно;
  • спеції;
  • капуста, 250 гр;
  • цибуля;
  • часник, 3 зубчики;
  • яйце, 1шт;
  • сіль;
  • рослинна олія.

Процес приготування лінивих голубців :

  1. Промити рис і відварити до напівготовності.
  2. Капусту помити і нарізати її. Порізати часник.
  3. Натерти на крупній тертці моркву. Порізати цибулю. На рослинній олії обсмажити моркву і цибулю.
  4. Змішати всі підготовлені інгредієнти. Додайте солі, спеції, по своєму смаку.
  5. Ліпимо голубці. Після чого, обвалюємо їх у борошні і кладемо на протвень. Бажано запікати в сметано-томатному соусі.

Ліниві голубці з рисом і фаршем готові! Можете приступити до смачної трапези!

Ліниві голубці в мультиварці Редмонд.

Приготування ледачих голубців в мультиварці справа не складна. Всі ми знаємо, що завдяки мультиварці, наші голубці будуть в своєму соку, що додасть їм ще кращого смаку!

Для приготування голубців в мультиварці нам буде потрібно:

  • фарш 500 гр;
  • капуста 800 гр;
  • морква 1 шт;
  • цибуля 1 головка;
  • рис круглий 0,5 склянки мультиварки;
  • вода, 1 мультистакан;
  • сметана 200 мл;
  • томатний соус (кетчуп) 200 гр;
  • лавровий лист 1 шт;
  • сіль, спеції за смаком;
  • рослинна олія 4 ст. л.

Рецепт приготування.

  1. Добре очистіть і вимийте овочі.
  2. Дрібно поріжте цибулю, натріть моркву нашаткуйте капусту.
  3. Візьміть глибоку посудину і змішайте там фарш з овочами та рисом. Не забудьте додати туди лавровий лист.
  4. Посоліть і додайте спеції.
  5. Для приготування соусу потрібно змішати сметану з томатним соусом. Можна додати спеції.
  6. Чашу мультиварки змастити рослинною олією.
  7. Спочатку покладіть в чашу фарш з рисом і овочами, налийте трохи води. Після чого потрібно залити все соусом і включити мультиварку в режим «Гасіння».

Через 60 хвилин голубці будуть готові! Щоб додати їм більш приємного вигляду, після сигналу мультиварки, увімкніть функцію «Випічка» на 5-7 хвилин.

Ліниві голубці в каструлі.

Ліниві голубці кульками напевно найшвидший і простий спосіб приготування цієї страви. Для тих, хто дорожить своїм часом, і в той же час любить голубці – цей рецепт підходить найкраще!

Для приготування нам знадобиться:

  • фарш 1 кг;
  • капуста 1 кг;
  • морква 4 шт;
  • цибулю, 2 шт;
  • рис 200 гр.

Процес приготування

    1. Для початку приготуємо фарш з цибулею. Нарізаємо цибулю і перемішуємо її з фаршем.
    2. Підготуємо морквину. Тремо на тертці.
    3. Промиваємо рис, кладемо його до фаршу.
    4. Солимо або додаємо спеції за власним смаком.
    5. Шаткуємо капусту, попередньо посоливши її.
    6. Беремо велику каструлю і починаємо класти туди інгредієнти. Все робимо рівномірними шарами.

Наші кроки:

      • налийте 0,5 літра води;
      • покладіть половину підготовленої капусти;
      • покладіть половину підготовленої морквини;
      • фарш і рис;
      • знову покладіть моркву;
      • все це накрийте капустою.
      1. Додаємо ще 1 літр води.
      2. Так само можна додати зверху трохи томатного соусу або кетчупа.
      3. Ставимо нашу страву на вогонь.

Через 1 годину наші голубці будуть готові!

Дитячі ліниві голубці.

Всі, напевно, пам’ятають, як готували нам ліниві голубці в садку. Цей незабутній смак приносить нам радість і тепер, коли ми стали уже дорослими і серйозними людьми.

      1. Наливаємо в каструлю олію і кидаємо дрібно нарізану цибулю. Чекаємо, поки цибуля не набуде золотистий колір.
      2. Додаємо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні. Періодично помішуємо!
      3. Наливаємо води і додаємо 1-2 ч.л. томатної пасти, сіль, лавровий лист і добре перемішуємо! Очікуємо, нехай капуста ще трохи протушкується.
      4. Зверху насипаємо не пропарений рис. Не перемішуємо!
      5. Доливаємо води, щоб рис був покритий водою, і тушкуємо 15 хвилин.
      6. Додаємо перекручене м’ясо зверху і доводимо до готовності! Час від часу можемо додавати воду.

Ліниві голубці без м’яса.

Список інгредієнтів:

      • капуста 400 гр.;
      • рис 200 гр.;
      • ріпчаста цибуля 150 гр.;
      • сметана 250 гр.;
      • кетчуп 200 гр.;
      • сіль, перець;
      • панірувальні сухарі;
      • рослинна олія.
      1. Промийте рис, покладіть його в каструлю з водою і доведіть до повної готовності.
      2. Капусту промийте, наріжте її соломкою і помістіть в гарячу воду на 5 хвилин.
      3. Почистіть і наріжте дрібними шматочками цибулю.
      4. Коли все буде готово, змішайте всі приготовані інгредієнти, посоліть і додайте спеції.
      5. Зробіть невеликі голубці-котлетки і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
      6. Покладіть отримані голубці на розігріту з олією сковорідку і підсмажте їх до рум’яного кольору.
      7. Приготуйте соус з кетчупу і сметани. Для цього потрібно просто змішати ці інгредієнти.
      8. Перекладіть голубці у форму для запікання, залийте соусом і поставте в духовку. Тушкувати при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

Голубці готові! Приємного Вам апетиту!

Відео – рецепт приготування лінивих голубців