Чи замислювалися ми, як часто ми використовуємо помідор для приготування наших кулінарних шедеврів? Адже для того, щоб надати пікантності і соковитості багатьом стравам ми використовуємо саме його.
Найпростішим і смачним соусом є – томатний. Коли Ви будете майстром в приготуванні не кетчупу, а саме томатного соусу, це буде незамінним козирем у Вашій кулінарній діяльності. Його можна використовувати практично з усіма стравами: з рибою, м’ясом, макаронами і навіть сосисками.
Для приготування томатного соусу Вам знадобиться:
- 1 кг стиглих помідорів
- Пару зубчиків часнику
- 1 шт. ріпчастої цибулі
- 3-4 ст. л. оливкової олії
- 2-3 ст.. л. цукру
- Сіль, перець
- Лавровий лист
- Зелень
- Після того, як томати ретельно вимиті, їх потрібно опустити на кілька секунд в окріп. Акуратно очищаємо від шкірки томати, вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіння.
- Миємо зелень, чистимо цибулю і часник.
- Використовуючи блендер, подрібнюємо зелень з томатами, цибулею і часником.
- Після того, як сотейник (різновид сковороди і каструлі) добре розігрітий, виливаємо туди томатну масу. Поступово додаємо чорний перець, лавровий лист, сіль і цукор (за смаком). Доводимо масу до кипіння і готуємо не менше 1,5 години. Отриманий соус повинен бути середньої густоти.
Томатний соус готовий!
Як бачимо, його приготування особливої праці не доставляє. Тепер Ви сміливо можете побалувати себе і всю сім’ю смачним, домашнім і головне корисним томатним соусом.