Як зробити томатний соус в домашніх умовах?

admin 9-10-2014

Чи замислювалися ми, як часто ми використовуємо помідор для приготування наших кулінарних шедеврів? Адже для того, щоб надати пікантності і соковитість багатьох страв ми використовуємо саме його.

Найпростішим, коханим і смачним соусом є — томатний. Коли Ви будете майстром в приготуванні не кетчупу, а саме томатного соусу, це буде незамінним козирем у Вашій кулінарній діяльності. Його можна використовувати практично зі всіма стравами: з рибою, м’ясом, макаронами і навіть сосисками.

Для приготування томатного соусу Вам знадобиться:

• 1 кг стиглих помідорів
• Пару часточок часнику
• 1 шт. ріпчастої цибулі
• 3-4 ст. л. оливкової олії
• 2-3год. л. Цукру
• Сіль, перець
• Лавровий лист
• Зелень

1. Після того, як томати ретельно вимиті, їх потрібно опустити на кілька секунд в окріп. Акуратно очищаємо від шкірки томати, вирізаємо плодоніжку і видаляємо насіння.

2. Моєму зелень, чистимо цибулю і часник.

3. Використовуючи блендер, подрібнюємо зелень з томатами, цибулею і часником.

4. Після того, як сотейник(різновид сковороди і каструлі) добре розігрітий, виливаємо туди томатну масу. Поступово додаємо чорний перець, лавровий лист, сіль і цукор (за смаком). Доводимо масу до кипіння і готуємо не менше 1,5 години. Отриманий соус повинен бути середньої густоти.

Томатний соус готовий! Як бачимо, його приготування особливої праці не доставляє. Тепер Ви сміливо можете побалувати себе і всю сім’ю смачною, домашнім і головне корисним томатним соусом.

ВІДЕО. Як зробити томатний соус в домашніх умовах?

Подобається наш сайт? Розкажи друзям!:
7 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения