Як зробити кетчуп в домашніх умовах?

admin 9-6-2014

Без всяких сумнівів, домашній кетчуп буде смачніше будь-якого кетчупу з магазину. До того ж він повністю натуральний, без консервантів, парабенів, барвників та іншої хімії. Якщо Ви маєте бажання і час на приготування домашнього кетчупу, то ця стаття допоможе Вам в цьому.

Як зробити помідорний сік швидким способом?

Для початку ми хочемо Вам розповісти, як зробити помідорний сік швидко і без зайвих фізичних зусиль, якщо у Вас немає соковижималки.

Беремо:

• свіжі помідори;
• каструля велика (2 шт.);
• ножик;
• блендер;
• сито з великими отворами;
• ложка.

1. Промиваємо свіжі помідори.

2. Режим на 4 часточки, кладемо у велику каструлю.


3. Підключаємо блендер з ніжкою» і, прямо в каструлі, перемелюємо його в кашку.

4. Далі через сито перетираємо кашку, допомагаємо ложкою.

5. Ось ми і отримали помідорний сік.

Як зробити домашній кетчуп?

А тепер ми приготуємо з отриманого помідорного соку смачний домашній кетчуп.

Необхідно приготувати:

• помідорний сік (10 літрів);
• сіль (3-4 ст. ложки);
• цукор (2,5 склянки);
• часник (3 головки);
• кориця (1 ч. ложка);
• крохмаль (3 ст. ложки)
• перець чорний мелений;
• перець запашний;
• гірчиця;
• коріандр;
• мускатний горіх.

1. У великій каструлі з товстим дном варимо помідорний сік до загусання (приблизно 2-2,5 години). Заздалегідь відливаємо одну чашку холодного сирого соку.

2. До масі з соком відправляємо сіль — 3-4 столових ложки; цукор — 2,5 склянки; кориця — 1 чайна ложка; перець запашний і чорний мелений, гірчицю, мускатний горіх і коріандр — все за смаком.

3. За 30 хвилин до готовності, в чашку з холодним соком відправляємо 3 столових ложки крохмалю, і розводимо до однорідності. Додаємо в сік.

4. За 15 хвилин до закінчення додаємо часник дрібно покришену.

5. Домашній кетчуп готовий!

Як зробити домашній кетчуп зі слив?

Дуже незвичайний і смачний може вийти кетчуп зі слив. Таким кетчупом Ви зможете здивувати гостей за святковим столом.

Складові:

• сливи (4-5 кг, добре підходять угорки);
• яблука (6 штук, очищених від шкірки);
• цукор (150-200 грам);
• сіль (2 ст. ложки);
• гіркий перець (3 стручка);
• чорний мелений (1 ч. ложка);
• гірчиця молота (1 кг);
• кориця (1 ч. ложка);
• кінза (1 ч. ложка).

1. Миті сливи перемелюємо через м’ясорубку, додаємо в каструлю і ставимо на вогонь на 20 хвилин.

2. Додаємо всі інгредієнти, не забуваємо пробувати обов’язково.

3. Всі разом варимо ще 20 хвилин і домашній кетчуп зі слив готовий до вживання!

ВІДЕО. Як зробити кетчуп своїми руками?

2 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения