Як зробити омлет?

admin 3-26-2014

Омлет — унікальне французьке блюдо приготовлено з злегка збитих яєць, пожаренных на сковороді. Спочатку це блюдо почали готувати у Франції, але незабаром воно облетіло весь світ, і майже в кожній країні є своя різновид.

Чи можна дитині омлет?

Омлет можна їсти як дорослій людині, так і дитині з річного віку. Це блюдо часто готують в садочках, і діти дуже люблять його, адже він дуже смачний!

Омлет калорійність.

У 100 грамах продукту:


Калорійність — 184 Ккал*

Вміст білків — 9 р.

Вміст жирів — 15 р.

Зміст вуглеводів — 2 р.

*може змінюватися від кількості інгредієнтів.

Як приготувати омлет? Приготування омлету.

Що б приготувати омлет на сковорідці нам будуть потрібні наступні інгредієнти:


— курячі яйця (кількість залежить від розмірів сковороди, зазвичай від 4 до 8 шт.);

— молоко або вершки (по 3-4 ложки на одне яйце);

— вершкове масло (від 100 до 150 грам);

— сіль/перець (на Ваш розсуд, для поліпшення смаку).

1. У глибокій посудині розбийте яйця і добре їх помісіть, поки не з’явиться пінка хороша. Краще збивати жовтки окремо, білки окремо. Щоб омлет був більш ситним, можна додати борошно.

2. До отриманої суміші додаємо молоко або вершки і добре розмішати.

3. Посоліть або додайте перцю по Вашому смаку.

4. Розігрійте сковорідку на гарячій плиті. Після нагрівання — додайте вершкове масло.

5. Виливаємо вміст, приготоване раніше, і зменшуємо вогонь на плиті до половини.

6. Коли краю омлету стануть білими, прибираємо вогонь до мінімуму.

7. Чекаємо кілька хвилин — і страва готова!

Омлет фото.

ВІДЕО. Як приготувати омлет?

Скільки готувати омлет?

Омлет готуватися за 10-40 хвилин, в залежності від виду омлету.

Омлет в духовці.

1. У глибокій тарілці вбийте 6 курячих яєць.

2. Додайте 300мл молока і ретельно змішайте.

3. Посоліть (0,5 ч.л.), додайте щіпку соди і перемішайте до однорідності.

4. Розігрійте духовку до 200 градусів.

Щоб наше блюдо вийшло високим, використовуйте невелику форму для запікання.

5. Змастіть форму вершковим маслом, вилийте туди нашу масу і поставте в духовку.

6. Через 30-40 хвилин, коли омлет набуде золотисто-коричневу скоринку — можна діставати з духовки.

ВІДЕО. Омлет в духовці.

Омлет в мікрохвильовці.

Це найшвидший і простий спосіб приготувати омлет для дитини, дуже смачний і ситний сніданок для молодого організму!

На одну порцію потрібно:

— 2 курячих яйця;

— 150 мл молока;

— щіпка солі.

1. Розбийте яйця в глибоку посудину і збийте їх віночком.

2. Додайте молоко і ретельно змішайте масу. Посоліть за смаком.

3. Вилити масу в каструльку для мікрохвильової печі .

4. Помістити в мікрохвильову піч на 5 хвилин, на максимальну потужність.

Страва готова!

Омлет в мультиварці Редмонд.

Мультиварка Редмонд — унікальний засіб для приготування ситного і смачного омлету!

1. Візьміть 4 яйця, 100-150 гр. сметани і ретельно збийте.

2. Щоб омлет був більш ситним та смачним ми пропонуємо додати туди порізану кубиками шинку і помідори (можете порізати як Вам зручно).

3. Посоліть або поперчіть для смаку.

4. Дно чаші потрібно змастити вершковим маслом, після чого на дно викладіть начинку і залийте нашої масою.

5. На мультиварці уставите режим «Випічка» і проміжок часу — 25 хвилин.

Корисні поради:

— не поспішайте відкривати мультиварку відразу ж після приготування, дайте страві постояти ще 5 хвилин в апараті;

— замість шинки і помідорів, можете додати інші продукти по своєму смаку.

Омлет в пароварці.

Самий ніжний омлет виходить, звичайно ж, в пароварці! Цей омлет не містить в собі зайвих калорій і завжди порадує своїм смаком, як дорослих, так і дітей!

Інгредієнти:

— 6 курячих яєць;

— склянка молока;

— щіпка солі;

— вершкове масло.

1. Збиваємо яйця разом з молоком. Не використовуйте міксер або блендер, інакше омлет не вийде.

2. Посоліть для смаку.

3. Змащуємо чашу пароварки вершковим маслом і виливаємо туди масу.

4. Включаємо пароварку і чекаємо 20 хвилин.
Наше блюдо готове, можна подавати до столу, прикрасивши його попередньо зеленню або тертим сиром!

Варений омлет.

Варений омлет — дуже цікаве блюдо, адже він виходить дуже пишним і з незвичайним смаком.
Інгредієнти:
— 2 курячих яйця;
— 2/3 склянки молока;
— сіль, перець;
1. Збиваємо яйця міксером, поки не з’явиться піна. Додаємо сіль за смаком.
2. Додайте молока і знову збийте до однорідної маси.
3. Беремо 2 пакети для запікання і виливаємо туди нашу масу. Зав’язуючи, залиште трохи вільного місця в пакеті.
4. Опускаємо пакет в киплячу воду. Кришкою не накриваємо і варимо на середньому вогні.
5. Через 20 хвилин омлет готовий. Можна просто викласти його з пакета в посудину відповідного розміру. Омлет не повинен прилипати до пакету.

Омлет в дитячому саду рецепт.

Всі пам’ятають цей дитячий омлет, який подавали нам у садку. Його рецепт простий як ніколи, і приготувати його можна всього за 30-40 хвилин.

Інгредієнти на 6 порцій:

— 10 добірних яєць;

— 0,5 літра молока;

— 1 ч.л. солі;

— зливний масло.

1. У глибоку миску налийте молоко.

2. Додайте яйця і сіль. Добре розмішайте, тільки не збивайте.

3. Змастіть вершковим маслом форму для випічки.

4. Залийте нашу масу у форму і поставте в духовку. Попередньо нагрійте духовку до 200 градусів.

5. Запікайте 30-35 хвилин. Перший 15-20 хвилин не відкривайте духовку, щоб не зіпсувати блюдо.

Омлет готовий! Розріжте його на шматки і можете приступати до смачного обіду.

Види омлетів.

Спочатку це блюдо почали готувати у Франції, але незабаром воно облетіло весь світ, і майже в кожній країні є своя різновид.
Крім приготування, є і свої різновиди, адже в простій омлет можна додати будь-які інгредієнти. В домашніх умовах можна готувати: омлет з сиром, омлет з ковбасою, яєчня з овочами, омлет з грибами, омлет з сиром і ковбасою, омлет з картоплею, омлет з цукром, омлет з часником, омлет з хлібом, омлет з яблуками, омлет зі шпинатом, омлет з молоком.

Так само існують і інші види, і рецепти омлету, які були змінені в різних країнах, під свою культуру:

Японський омлет (Омлет тамаго).

Омлет з перепелиних яєць.

Омлет для суші.

Рибний омлет.

Китайський омлет.

65 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения