Як зробити рис по-мексиканськи?

admin 8-20-2014

Будь-яке блюдо можна зробити унікальним, якщо знати що і коли покласти. Рис — один з тих продуктів, який ми бачимо в одному світі. Але сьогодні ми розповімо, як зробити з простого рису, дуже смачне блюдо. Головне, правильно поєднувати овочі і спеції, і тоді він вийде як ніколи смачним.

Як зробити рис по-мексиканськи своїми руками?

Як ми знаємо, мексиканська кухня завжди наповнена овочами і прянощами, для початку, давайте приготуємо потрібні нам продукти:

— рис, 1 ст.;

— олія оливкова, 1ст.л.;

— часник, 2 зубчики;

— вода, 2ст.;

— цибулина, 1шт.;

— помідор, 1шт;

— томатна паста, 1/4ст.;

— кумін, 1ч.л.;

— курячий бульйон сухий, 1 кубик;

— перець чилі, 1шт.;

— лайм;

— сальса.

Підготувавши продукти, можемо починати приготування!

1. Ставимо сковорідку на середній вогонь, додаємо туди 1 столову ложку масла. Потім викладаємо туди рис і добре перемішуємо. Він повинен повністю «обваляться» в олії.

2. Смажимо рис до золотистого кольору. Головне не пересмажити. Намагаємося перемішувати дуже і дуже часто.

3. Коли рис обсмажитися, в нього слід додати часник. Добре перемішуємо ці два інгредієнти.

4. Через п’ять хвилин, можна додавати наступні інгредієнти. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Перець так само слід подрібнити. Помідор поділяємо на чотири частини. Все це додаємо до рису і заливаємо водою. Потім додаємо кумін, томатну пасту і сухий бульйон. Все це потрібно дуже добре перемішати.

5. Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати. Накриваємо рис кришкою і чекаємо 20 хвилин. Готовність рису можна обчислити по рідини — якщо її немає — значить готовий.

Насипаємо по тарілках, додаємо часточки лайма і подаємо до столу!

Сальса і перець чилі додається за смаком та бажанням кухаря.

Не забуваємо що кухня — справа творча, можна додавати свої інгредієнти, так і щось втрачати.

ВІДЕО. Як зробити рис по-мексиканськи в мультиварці?

2 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения