Як зробити зелений борщ?

admin 8-18-2014


Весна і літо — найкраща пора для смачних страв, які можна легко приготувати вдома. Всім знайомий смак зеленого борщу, приємний, трохи кислий і, звичайно ж, свіжий. Кожна господиня робить його по-своєму, фірмовим рецептом, але основні інгредієнти майже ніколи не змінюються. Давайте ж разом навчимося готувати смачний зелений борщ!


Як зробити зелений борщ своїми руками?

Спочатку приготуємо всі інгредієнти, і вже потім займемося приготуванням. Нам знадобитися:

— свинина, 500г.;

— морква, 1шт.;

— цибулю, 1шт.;

— картопля, 4шт.;

— яйця, 3шт.;

— шпинат і щавель, по 200г.;

— приправи;

— сіль.

Підготувавши всі продукти, можемо приступати до процесу приготування!

1. Насамперед, слід приготувати м’ясо. Краще всього брати нежирну свинину, можна навіть з кісточкою, так смак буде більш приємним. М’ясо перекладемо в каструлю з водою і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить.

2. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і додаємо наступні інгредієнти — цибулю, морквину, різати їх не треба, тільки почистити. Так само додаємо запашний перець і сіль. Варимо ще 1 годину. Не забувайте прибирати піну, як тільки вона з’являється.

3. Через годину виймаємо з отриманого бульйону цибулю, моркву і м’ясо. Його краще чимось накрити і покласти в тепле місце. У каструлю доливаємо води (окропу) до рівня 3 літрів.

4. Чистимо картоплю, нарізаємо її соломкою і додаємо в каструлю з бульйоном. Варимо 10 хвилин.

5. Моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо в бульйон. Не забуваємо додати спецій, а саме перцю.

6. Беремо шпинат і щавель, дуже добре промиваємо проточною водою. Щавель відкладаємо в сторону, а шпинат нарізаємо смужками. Після нарізки, додаємо в каструлю і варимо 5 хвилин.

7. Потім нарізаємо щавель і теж додаємо в каструлю. Як тільки все закипить, відразу ж знімаємо з вогню й даємо настоятися 15 хвилин.

8. Зелень, яйця і м’ясо будемо додавати, коли почнемо, розсипати по тарілках. М’ясо поріжемо дрібними шматочками, а яйця відваримо і наріжемо кубиками.

За бажанням, можна додавати сметану. Ось і все, наш зелений борщ готовий!

ВІДЕО. Як зробити зелений борщ?

4 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения