Як зробити окрошку?

admin 8-18-2014

Дуже просте і корисне страви, приготувати яку не складе особливої праці. Історія його сягає своїми коренями до російської кухні. Окрошка подається в холодному вигляді, тому влітку їй просто немає ціни. Давайте разом навчимося робити окрошку в домашніх умовах.

Як зробити окрошку на квасі своїми руками?


Ми будемо готувати окрошку на кефірі, є ще й інші способи, але про них пізніше. У процесі приготування окрошки ми будемо використовувати:

— ковбасу;

— огірок;

— яйця;

— редис;

— зелень свіжа;

— майонез або сметана;

— гірчиця;

— квас.

1. Для початку візьмемо зелень і дуже добре промиємо під проточною водою. Потім відрізаємо все зайве і нарізаємо дрібними шматочками. Можна використовувати зелену цибулю, кріп або петрушку.

2. Додати порізану зелень переміщаємо в ємність і солимо. Щоб вона швидше дала сік, можна перемішати її руками з сіллю.

3. Далі беремо редиску, так само промиваємо її і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо до зелені.

4. Беремо огірок нарізаємо його невеликими шматочками. Намагайтеся різати всі інгредієнти однаковими шматками, так окрошка вийти більш однорідним.

5. Наступний інгредієнт для нарізки — ковбаса. Замість ковбаси можна використовувати м’ясо, але його потрібно буде заздалегідь відварити, щоб воно не було сире.

6. Залишилося лише яйце. Його варимо круто і нарізаємо так само, як ми різали попередні інгредієнти.

Ось що у нас вийшло.


7. Останні кроки — додамо майонез (можна замінити сметаною) і гірчицю і ретельно перемішати всі інгредієнти.

Наша окрошка готова! Перш, ніж подавати на стіл, заправляємо окрошку квасом, а потім вже насолоджуємося своїм творінням.


Як зробити окрошку на кефірі?

Ось і другий спосіб. Окрошка на кефірі готуватися абсолютно так само, як і на квасі. Все що змінюється — це квас на кефір. Якщо у Вас є і кефір і квас, то можете пропонувати своїм гостям різні наповнювачі!

Як зробити смачну окрошку?

Декілька порад для приготування смачної окрошки.

1. Якщо Ви готувати окрошку на квасі, то краще використовувати домашній квас. Бажано що б він був з мінімальним вмістом цукру.

2. Використовуйте м’ясо замість ковбаси. Знову-таки, якщо окрошка з квасом, м’ясо буде набагато краще. Можна використовувати курку, індичку або яловичину.

3. Всі інгредієнти нарізайте однаковими шматками.

ВІДЕО. Як приготувати окрошку?

4 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения