Як зробити домашню ковбасу?

admin 7-23-2014

Смачна домашня ковбаса — що може бути смачніше. Мало того, що ми знаємо, з чого вона зроблена, так ще й смак виходить просто незабутній. Останнім часом все рідше і рідше ми зустрічаємо домашню ковбасу, хоча готувати її не так вже і важко. До того ж, роблячи ковбасу своїми руками, Ви можете проконтролювати свіжість всіх інгредієнтів і додати якихось прянощів за своїм бажанням.

Як зробити домашню ковбасу своїми руками?


Перед тим, як приступити до приготування, переконайтеся, що всі інгредієнти на місці. Для ковбаси ми будемо використовувати:

— свинина м’якоть, 1,2кг;

— сало, 180г.;

— часник, 1 головка;

— сіль, ½ст.л.;

— чорний перець горошок, 3 щіпки;

— коньяк, 2,5ст.л.;

— кишки свинячі;

— вода;

— спеції.

Кишки попередньо замочіть у воді з оцтом .

1. Нарізаємо м’ясо дуже дрібними кубиками. Кладемо його у велику миску.

2. Обробляємо сало, знімаємо з нього шкіру, так само длим на дрібні кубики і кидаємо до м’яса.

3. Чистимо часник, пропускаємо його через часникодавку. Додаємо до м’яса.

4. Додаємо спеції і сіль. Можна використовувати паприку, мускатний горіх. Перець подрібнюємо і так само додаємо.

5. Наливаємо зверху коньяк. Він додасть ковбасі більш приємного смаку.

6. Ретельно все перемішуємо. Можна робити руками, головне кінцевий результат.

7. Тепер фаршу потрібно постояти і просочитися спеціями. Накриваємо його харчовою плівкою або кришкою і ставимо в холодильник. Через кожні 3-4 години бажано перемішувати.

8. Коли фарш готовий, приступаємо далі до роботи. Підготуємо кишки. Дістаємо їх з води, і зав’язуємо з одного боку міцною ниткою.

9. Готуємо достатню кількість кишок.

10. Беремо млинець, і одягаємо спеціальну насадку. На неї натягуємо кишки відкритою стороною.

11. Пропускаємо мясо через м’ясорубку, і зав’язуємо в кінці кишку ниткою.

12. Наповнюємо всі кишки поки не закінчитися фарш. Пов’язуємо нашу ковбасу кільцями.

13. Використовуючи зубочистки або товсту голку, робимо по кілька дірочок у кожній ковбасі. Це потрібно для того, щоб кишки не луснули в процесі варіння.

14. Тепер її слід відварити. Набираємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння. Трохи посоливши, ложем туди нашу ковбасу.

В залежності від каструлі, кількість кілець може відрізнятися.

15. Як тільки вода з ковбасою закипить, зробіть вогонь слабкіше і варіть ще 35 хвилин.

16. Дістаємо ковбасу з каструлі. Тепер вона готова! Можете запікати або смажити, а потім вже подавати на стіл.

Приємного Вам апетиту!

Важливо! Намагайтеся вибрати свіже м’ясо і сало.

ВІДЕО. Як зробити смачну домашню ковбасу?

13 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения