Як зробити пончики?

admin 6-20-2014

Перша п’ятниця літа в Америці — це, звичайно ж, день Пончика. Неймовірно смачна випічка дійшла й до нас, де її і полюбили за незрівнянний смак і простоту в приготуванні. Пончики бувають різних форм, мати різну начинку, але їх смак ніколи ми не забудемо.

РЕЦЕПТ. Як зробити пончики в домашніх умовах?


Почнемо готувати, і для початку треба правильно вибрати інгредієнти. На 20 пончиків нам буде потрібно:

— молоко, 200мл.;

— борошно, 450 р.;

— жовтки, 3 шт.;

— дріжджі, 15 р.;

— цукор, 25 р.;

— рослинна олія.

Як зробити тісто для пампушок?


1.Підігріваємо молоко, додаємо в нього цукор і дріжджі. Очікуємо 10-15 хвилин.

ВАЖЛИВО! Не кип’ятіть молоко, воно повинно бути теплим, а не гарячим.

2. В отриману нами масу додаємо вершкове масло і жовтки. Ретельно перемішуємо і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно. Таким чином, ми формуємо наше тісто, воно повинно вийти м’яке і злегка липке.

3. Формуємо наше тісто в кулю і даємо йому підійти, воно має збільшитися приблизно в два рази.

4. Коли тісто буде готове, починаємо ліпити наші пончики. Розкачуємо тісто, товщиною в півтора сантиметра. Використовуючи формочки або простий стакан, оформляємо пончики. Після цієї процедури, нехай пончики ще постоять 20 хвилин.

5. Приступимо до останнього етапу — будемо смажити наші пончики. У глибоку посудину наливаємо олію і смажимо пончики на середньому вогні з обох сторін. Приблизний час приготування пончиків — 3 хвилини з одного боку.

Готові пончики можна посипати цукровою пудрою або полити кремом.


Види пончиків.


Берлинеры — німецькі пончики з начинкою. Зазвичай використовують повидло, згущене молоко, шоколадний крем, ванільний крем, пломбір.

Донатси — мають європейське походження. Часто поливають зверху глазур’ю, помадкою.

Секрети приготування пончиків. Як зробити смачні домашні пончики.


1. Наливайте досить масла, щоб пампушків не пригоріли.

2. Бажано використовувати фритюрницю або сковорідку з високими бортами і товстим дном.

3. Перевертайте як можна частіше, щоб усі сторони були рівномірно просмажені.

4. Підтримуйте температуру масла, вона повинна бути 160-180 градусів.

ВІДЕО. Як приготувати пончики?

33 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения