Як зробити морозиво в домашніх умовах?

Дуже смачне й простте в приготуванні домашшнє морозивоМорозиво, досить калорійний продукт, але це не зменшує нашу любов і пристрасть до нього. Якщо Ви запросили гостей, після спекотного дня, кращим десертом буде морозиво! Воно може бути яким завгодно: молочним, вершковим, з різними фруктами, джемом, соком, шоколадом або кокосовим маслом. Нижче Ви можете знайти кілька смачних рецептів цього чудового десерту.

Як зробити домашнє морозиво?

Для цього нам знадобиться зовсім небагато старання і інгредієнтів. Рецепт доступний кожному, зробити цей десерт може навіть дитина.

Як зробити шоколадне морозиво?

Інгредієнти:

  • 3 жовтки;
  • 3 ст. ложки цукрової пудри;
  • 1,3 склянки молока;
  • 120г. шоколаду;
  • 3 ст. ложки води;
  • 6 ст. ложок жирних вершків.

Приготування:

  1. Мороженицю встановити на мінімальну температуру.
  2. Жовтки розтерти з цукровою пудрою.
  3. Помішуючи дерев’яною ложкою, повільно вливати в них майже кипляче молоко, але тонкою струйкою.
  4. Потім отриману суміш потрібно процідити в каструлю і варити на слабкому вогні до загустіння.
  5. Шматочки шоколаду, потрібно розтопити на водяній бані. Збити вершки.
  6. В загуслу суміш потрібно додати спочатку розтоплений шоколад, а потім вершки.
  7. Все разом перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

Відео – рецепт приготування шоколадного морозива

Як зробити бананове морозиво?

Інгредієнти:

  • 450 г. бананів;
  • 110 г. цукру;
  • 4 ст. л. холодної води;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. апельсинового соку.

Приготування:

  1. У невеликій каструлі змішати цукор і воду, поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати, поки цукор не розчиниться.
  2. Сироп довести до кипіння і перевести на слабкий вогонь, варити 5 хвилин.
  3. Зняти з вогню і охолодити.
  4. Зробити пюре з бананів і змішати його з охолонувшим сиропом.
  5. Покласти в плоску форму і поставити в морозильник на ніч.

Перед подачею залишити морозиво на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб легко вийняти з форми.

Відео – рецепт приготування бананового морозива

Як зробити морозиво без вершків?

Інгредієнти:

  • 0,5 л. молока;
  • 50 г. цукру;
  • 25 г. крохмалю;
  • 10 г. ванільного цукру;
  • 1 яйце.

Приготування:

  1. 375 мл. молока змішуємо з 40 г. цукру, ставимо на середній вогонь для підігріву.
  2. Додаємо решту 125 мл. молока.
  3. Змішуємо його з крохмалем і проварюємо з іншою масою.
  4. Знімаємо з вогню і додаємо ванільний цукор. Потім охолоджуємо.
  5. Розтираємо жовтки з цукром і перемішуємо з отриманою сумішшю.
  6. Ставимо на заморозку.

Відео – рецепт приготування морозива без вершків

Як зробити морозиво з молока?

Інгредієнти:

  • 3 склянки молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 3 яйця;
  • ванільний порошок за смаком.

Приготування:

  1. Жовтки перемішати з цукром і ваніллю.
  2. Додати гаряче молоко і поставити варити при постійному помішуванні.
  3. Суміш має трохи загуснути, а піна зникнути.
  4. Процідити, залити у форму і заморозити!

Відео – рецепт приготуванння морозива з молока

Як зробити морозиво пломбір?

Інгредієнти:

  • 200 мл домашнього молока;
  • 4 жовтка;
  • 200 мл 33% вершків;
  • 150 г цукру;
  • ванільна паличка.

Приготування:

  1. Молоко доводимо до кипіння, додаємо ваніль і чекаємо, поки воно охолоне.
  2. Збиваємо цукор і жовтки.
  3. Додаємо молоко в нашу суміш і добре перемішуємо.
  4. Ставимо на слабкий вогонь і весь час помішуємо, не даємо нашій масі закипіти.
  5. Після невеликого загустіння – відставляємо з плити.
  6. Збиваємо вершки. Під час взбиття, можна додати яєчний крем, щоб вони вийшли більш повітряними.
  7. Переливаємо наш крем до основної маси і ставимо в морозильну камеру.

На наступний день наше морозиво буде повністю готове!

Відео – рецепт приготування пломбіра

Як зробити фруктовий лід.

Фруктовий лід – сік, фреш заморожений в спеціальній формі для домашнього морозива. Улюблене морозиво всіх дітей влітку, адже ніщо так не вгамовує спрагу як цей вид десерту.

Як зробити морозиво вдома? Дуже легко, адже для цього потрібно всього-то кілька фруктів і чітке слідування за інструкцією.

Рецепт. Як зробити фруктовий лід.

Інгредієнти:

  • 4 апельсина;
  • 3 лимона;
  • 250 гр. кавуна;
  • 200 гр. цукру.
  1. Наливаємо в каструлю 400 мл. води і доводимо її до кипіння.
  2. Насипаємо в киплячу воду цукор і варимо сироп, поки цукор повністю не розчиниться.
  3. Відставляємо наш сироп, для охолодження.
  4. Вичавлюємо сік з апельсинів і лимонів в різні посудини.
  5. М’якоть кавуна (без насіння!) ретельно перемішуємо блендером, поки не вийде пюре.
  6. В апельсиновий сік додаємо 100 мл сиропу, в лимонний – 200 мл, в кавунове пюре – 100 мл.
  7. Розливаємо все в стаканчики, ставимо в морозилку.

Коли морозиво почне схоплюватися, не забудьте вставити палички!

Відео – рецепт фруктового льоду

Як зробити морозиво з йогурту.

Заморожений йогурт – смаколик, який дуже нагадує морозиво. Щоб приготувати цей десерт Вам потрібно йогурт, фрукти, цукор і апарат для виготовлення морозива.

  1. З полуниці і персиків зробіть пюре, додавши при цьому цукор і лимонний сік.
  2. Залийте отриману суміш йогуртом.
  3. Охолодіть інгредієнти протягом 3-4 годин.
  4. Додайте шматочки фруктів, цукор.
  5. Всю суміш завантажте в мороженицю.
  6. Після 15 хвилин роботи апарату, додайте ще фруктів.
  7. Заморозьте.

Відео – рецепт йогуртового морозива