Як зробити шоколадних метеликів?

Всі ми любимо солодке, особливо шоколад, але всі ми любимо його по-різному. Хтось любить їсти, а хтось любить творити з нього кулінарні витвори, прикраси або предмети мистецтва. Чого тільки не роблять із шоколаду, як ним тільки не прикрашають різні страви, і сьогодні черговий прорив — ми навчимося робити шоколадні метелики, які дуже добре прикрасять будь-яке кулінарне творіння, торт або тістечко.

Як зробити шоколадних метеликів своїми руками?

Перед тим як приступити до роботи з шоколадом, потрібно все ретельно підготувати. Для того, щоб зробити шоколадних метеликів ми повинні підготувати наступні речі:

  • шоколад;
  • пергаментний папір;
  • малюнок метеликів на картоні;
  • ножиці;
  • скріпки або степлер.

Інструкція. Як зробити шоколадних метеликів своїми руками?

  1. Роздрукуйте на аркуші паперу малюнок метеликів. Намагайтеся вибрати малюнок, де є лише їхній образ.
  2. Беремо шоколад та ламаємо його і починаємо розтоплювати на водяній бані.
  3. Малюнок метеликів слід скласти навпіл так, щоб метелики розділилися надвоє. Таким чином, наші метелики будуть з розкритими крилами вгору, а не плоскими.
  4. Вирізаємо лист пергаментного паперу, за розміром нашої заготовки і ставимо зверху на неї.
  5. Для більшої зручності, два листа можна скріпити скріпкою або степлером. Так малювати шоколад буде більш приємно.
  6. Знову відрізаємо шматок пергаментного паперу і звертаємо з нього кульочок, через який і будемо наливати шоколад. Якщо ж на кухні присутній кондитерський мішок, краще використовувати його.
  7. Наливаємо шоколад в наш кульок, загортаємо його і приступаємо до роботи. Малювати слід дуже швидко.
  8. Спочатку малюємо одне крило, потім друге.
  9. Поки шоколад ще не охолов, зігніть папір в районі згину настільки Вам потрібно, і дайте шоколаду далі застигати.
  10. Ту ж саму процедуру робимо і з іншими малюнками метелики.
  11. Як тільки шоколад повністю охолоне, він легко відліпиться від паперу.

Будьте обережні, коли ви берете в руки своє творіння, метелики дуже тендітні!

Відео-рецепт:приготування шоколадних метеликів