Сочники — цю випічку ми пам’ятаємо ще з радянських часів, коли її можна було часто зустріти в різних типах буфетів. Зараз же, все частіше і частіше вони трапляються нам на очі. На щастя, залишилися ще люди, які дуже люблять не тільки їх їсти, але й готувати. Під рум’яною скоринкою завжди ховався смачний сир, який у поєднанні з тістом дає відмінний смак.
Як зробити сирні сочники в домашніх умовах?
Як і в більшості випадків, нам знадобитися майже стандартний набір інгредієнтів:
- сир, 300 г.;
- вершкове масло, 120 г.;
- борошно, 4 ст.;
- цукор, 8 ст.л.;
- сода, ½ ч.л.;
- яйця, 3 шт.;
- сметана, 200 г.;
- лимонний сік, 1 ст.л.;
- ванілін, 4 г.
Процес готування сочників
- Розтоплюємо вершкове масло на невеликому вогні, або ж можна використовувати водну баню.
- Додаємо до масла цукор (4 ст.л.) і два курячих яйця, ретельно перемішуємо.
- Соду, гасимо лимонною кислотою і наливаємо в нашу масу. Відразу ж додаємо сметану і перемішуємо до однорідної маси.
- Потроху додаємо просіяне борошно, відразу ж перемішуємо. Отримане тісто не повинно липнути до рук.
- Починаємо робити начинку. Беремо сир і додаємо до нього ванілін, цукор (4 ст.л.) і яйце.
- Гарненько все перемішуємо, і у нас повинна вийти повітряна маса.
- Розкачуємо тісто на притрушеній борошном поверхні. Товщина шару повинна бути не більше 7мм. Чашкою, склянкою або тарілкою вирізаємо кола.
- На отриману порцію, насипаємо сирну масу.
- Звертаємо наші сочники, але тісто защипуємо тільки по краях!
- Змащуємо деко вершковим маслом і кладемо туди наші сочники з сиром.
- Перед випіканням, розігрійте духовку до 200 градусів, і тільки тоді ставте деко. Готуємо 15-20 хвилин.
Всім смачного!