Як зробити сирні сочники?

 

Сочники — цю випічку ми пам’ятаємо ще з радянських часів, коли її можна було часто зустріти в різних типах буфетів. Зараз же, все частіше і частіше вони трапляються нам на очі. На щастя, залишилися ще люди, які дуже люблять не тільки їх їсти, але й готувати. Під рум’яною скоринкою завжди ховався смачний сир, який у поєднанні з тістом дає відмінний смак.

Як зробити сирні сочники в домашніх умовах?

Як і в більшості випадків, нам знадобитися майже стандартний набір інгредієнтів:

  • сир, 300 г.;
  • вершкове масло, 120 г.;
  • борошно, 4 ст.;
  • цукор, 8 ст.л.;
  • сода, ½ ч.л.;
  • яйця, 3 шт.;
  • сметана, 200 г.;
  • лимонний сік, 1 ст.л.;
  • ванілін, 4 г.

Процес готування сочників

  1. Розтоплюємо вершкове масло на невеликому вогні, або ж можна використовувати водну баню.
  2. Додаємо до масла цукор (4 ст.л.) і два курячих яйця, ретельно перемішуємо.
  3. Соду, гасимо лимонною кислотою і наливаємо в нашу масу. Відразу ж додаємо сметану і перемішуємо до однорідної маси.
  4. Потроху додаємо просіяне борошно, відразу ж перемішуємо. Отримане тісто не повинно липнути до рук.
  5. Починаємо робити начинку. Беремо сир і додаємо до нього ванілін, цукор (4 ст.л.) і яйце.
  6. Гарненько все перемішуємо, і у нас повинна вийти повітряна маса.
  7. Розкачуємо тісто на притрушеній борошном поверхні. Товщина шару повинна бути не більше 7мм. Чашкою, склянкою або тарілкою вирізаємо кола.
  8. На отриману порцію, насипаємо сирну масу.
  9. Звертаємо наші сочники, але тісто защипуємо тільки по краях!
  10. Змащуємо деко вершковим маслом і кладемо туди наші сочники з сиром.
  11. Перед випіканням, розігрійте духовку до 200 градусів, і тільки тоді ставте деко. Готуємо 15-20 хвилин.

Всім смачного!

Відео: рецепт приготування сирних сочників