Як зробити трюфель?

Смачні трюфелі

Цукерки трюфель — одні з найпоширеніших і смачних цукерок сучасного світу, і ми навчимося готувати в домашніх умовах!

Для цього нам знадобитися:

  • темний шоколад;
  • вершки;
  • кава;
  • коньяк (за бажанням).

Процес готування

  1. Розтоплюємо шоколад і змішуємо його з дуже жирними вершками (32-37%).
  2. Коли маса почне густіти, в неї потрібно додати дуже дрібно перемелену каву і коньяк (не обов’язково) й ретельно перемішати. Залишаємо на недовгий час, щоб маса загусла.
  3. Починаємо ліпити кульки. Бажано цей процес робити швидко, інакше Ваші цукерки дуже розплавляться від температури рук.
  4. Даємо нашим майбутнім трюфелям трохи застинути. Тим часом можна підготуватися до наступного етапу. Будемо робити зовнішній шар цукерок.
  5. Підготуємо дві ємності, в одній з них буде розплавлений шоколад, у другій паніровка (суміш какао і меленої кави).
  6. Беремо наші майбутні цукерки, наколюємо на вилку і занурюємо в розплавлений шоколад. Цукерка повинна повністю покритися шоколадом.
  7. Витягуємо, даємо зайвому шоколаду стекти.
  8. Кидаємо цукерку в панірування. Можна навіть закопати її, щоб паніровка повністю покрила цукерку.
  9. Витягуємо, і наша цукерка готова! Повторяємо ті ж процедури з іншими!

Смакуйте з радістю!

Відео – рецепт трюфелів