Цукерки трюфель — одні з найпоширеніших і смачних цукерок сучасного світу, і ми навчимося готувати в домашніх умовах!
Для цього нам знадобитися:
- темний шоколад;
- вершки;
- кава;
- коньяк (за бажанням).
Процес готування
- Розтоплюємо шоколад і змішуємо його з дуже жирними вершками (32-37%).
- Коли маса почне густіти, в неї потрібно додати дуже дрібно перемелену каву і коньяк (не обов’язково) й ретельно перемішати. Залишаємо на недовгий час, щоб маса загусла.
- Починаємо ліпити кульки. Бажано цей процес робити швидко, інакше Ваші цукерки дуже розплавляться від температури рук.
- Даємо нашим майбутнім трюфелям трохи застинути. Тим часом можна підготуватися до наступного етапу. Будемо робити зовнішній шар цукерок.
- Підготуємо дві ємності, в одній з них буде розплавлений шоколад, у другій паніровка (суміш какао і меленої кави).
- Беремо наші майбутні цукерки, наколюємо на вилку і занурюємо в розплавлений шоколад. Цукерка повинна повністю покритися шоколадом.
- Витягуємо, даємо зайвому шоколаду стекти.
- Кидаємо цукерку в панірування. Можна навіть закопати її, щоб паніровка повністю покрила цукерку.
- Витягуємо, і наша цукерка готова! Повторяємо ті ж процедури з іншими!
Смакуйте з радістю!