Немає, напевно, в цьому світі дитини і навіть дорослого, який не любить солодощі. Що тільки не зустрінеш зараз на прилавках магазину, тістечка, печиво, шоколад, цукерки і ще багато-багато всіляких смаколиків. Але ж набагато цікавіше приготувати все це вдома. Сьогодні ми будемо готувати цукерки! Але ж вони бувають різні — скажете Ви, але це не проблеми, ми постараємося показати хоча б найпопулярніші домашні варіанти.
Як зробити карамельки своїми руками?
Це, напевно, найпростіший домашній рецепт цукерок, адже на нього потрібно всього лише один інгредієнт — цукор.
Процес готування карамельок
- Беремо каструлю, потрібно з товстим дном і бажано безбарвну.
- Підігріваємо каструлю на середньому вогні і кидаємо туди цукор (200гр.).
- Незабаром він почне танути, і тут слід бути дуже уважним. Коли краї почнуть танути, потрібно струснути каструлю і знову поставити на вогонь. Чекаємо поки не розплавиться четверта частина.
- Дерев’яною ложкою перемішуємо, поки цукор повністю не розтане.
- Коли вся маса рідка, розливаємо її за формами для цукерок і чекаємо, поки вони охолонуть.
Смачного!