Як зробити зефір?

admin 7-14-2014

Зефір — ласощі, перед яким не встоїть ні дорослий, ні дитина. На жаль, в магазині все рідше і рідше зустрічається хороший, якісний зефір, без всяких добавок. Найкраще зробити зефір своїми руками, і тоді Ви точно буде знати, з чого він складається.

Як зробити зефір своїми руками?


Щоб зробити смачний зефір, потрібні дуже прості і всім доступні інгредієнти:

— яблука, 4шт.;

— цукор, 700г.;

— яйце, 1шт.;

— ванільний цукор, 1ст.л.;

— вода, 160мл.;

— агар-агар, 8г.

Для присипки можна також підготувати цукрову пудру.

Рецепт. Як зробити смачний зефір?


1. Беремо агар-агар і заливаємо водою в будь-якій, зручної для Вас ємності. Врахуйте, що він почне взбухать, візьміть щось глибше.

2. Яблука, бажано взяти не дуже великі, але й не маленькі. Розрізаємо їх навпіл, вичищаємо серединку і ложем у форму для випічки. Попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо їх запікатися. Час приготування — 20 хвилин.

3. Через 20 хвилин в духовці, яблука повинні стати м’якими. Виймаємо з духовки, даємо охолонути хвилин 10-15. Потім, слід відокремити м’якоть від шкірки. Відокремивши, м’якоть перешкодимо в чашу і збиваємо блендером до єдинородний маси.

Якщо Ви не впевнені, що яблука добре перемесились, можете протерти їх через сито.

4. Додаємо у наше пюре ванільний цукор і звичайний (250 грам), перемішуємо.

5. Підготовлений перш агар, ставимо на вогонь і варимо, поки він повністю не розчинитися, після чого потрібно додати цукор.

Варимо суміш до температури 110 градусів. Потім вимикаємо, і залишаємо на деякий час для охолодження.

6.Беремо яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Половинку білка переміщаємо в яблучне пюре, збиваємо на повній потужності блендера. Знову додаємо білок, що залишився і збиваємо до отримання пишної маси.

Далі, слід тонкою цівкою додавати сироп. Не перестаємо збивати блендером.

7. Коли наша маса буде готова (вона буде нагадувати меренгу), можна набирати її в кондитерський мішок і робити форми.

На деко покладіть пергаментний папір і наверх видавлюйте зефирное тісто.

Залишаємо наш зефір при кімнатній температурі на 5-7 годин. Потім можна присипати цукровою пудрою і їсти!

ВІДЕО. Як зробити зефір?

Як зробити рожевий зефір?


У магазинах ми дуже часто можемо побачити біло-рожевий зефір. Білий зефір ми вже навчилися робити, але як же зробити рожевий? Відповідь є — просто потрібно додати харчовий барвник (сік буряка).

Як зробити зефір в шоколаді?


Щоб зробити зефір ще смачніше, його дуже часто роблять в шоколаді. Секрет простий — готовий зефір, не посипаючи його цукровою пудрою, залийте розтопленим шоколадом. Як тільки шоколад охолоне й затвердіє, можете приступати до чаювання!

2 0

Схожі новини

Оставить комментарий

*Поля обязательны для заполнения